مهندسی برق

علائم نقشه خوانی برق ساختمان

نقشه های برق شامل پریزهای برق، لوازم برقی، کلیدها، روشنایی، پنکه ها و وسایل برقی می باشد. جزئیات یک منبع برق از منبع برق به هر وسیله الکتریکی در ساختمان در نقشه های برق ارائه شده است. بیایید به جزئیات ارائه شده در قالب علائم نقشه خوانی برق ساختمان نگاه کنیم. این مبحث شامل دستورالعمل هایی است که باید در طول نصب کامل سیم کشی، کلیدها، چراغ ها و لوازم خانگی رعایت شود. در ادامه همراه پورتال جامع مهندسین ایران باشید.

راهنمای نقشه خوانی برق ساختمان

نقشه های برق یا الکتریکی ساختمان، که گاهی اوقات نمودار سیم کشی نامیده می شود، نوعی نقشه فنی است که نمایشی بصری از سیستم ها یا مدارهای الکتریکی را ارائه می دهد. این نقشه ها برای توضیح طرح ها به برق کاران یا سایر کارگرانی که از آنها برای کمک به نصب یا تعمیر سیستم های برقی  استفاده می کنند،ه کار گرفته می شوند. این نقشه ها معمولا دارای علائم و حاشیه نویسی های پیچیده برای نشان دادن و توضیح اجزای سیستم هستند.

مجموعه ای از نقشه های الکتریکی در یک پروژه ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • نقشه سایت که موقعیت ساختمان و هرگونه سیم کشی خارجی را نشان می دهد.
  • پلان های طبقاتی که موقعیت سیستم های الکتریکی را در هر طبقه نشان می دهد.
  • نمودارهای سیم کشی که اتصالات فیزیکی و چیدمان مدارهای الکتریکی را نشان می دهد.

نقشه های الکتریکی برای ساختمان ها معمولا شامل جزئیات زیر است:

  • جایی که وسایل و سایر اجزاء به سیستم متصل می شوند
  • خطوط برق ورودی و ولتاژ، اندازه، ظرفیت و رتبه آنها
  • سوئیچ های اصلی و سوئیچ های فیوز شده
  • نحوه اتصال و سوئیچ سیم های برق و سایر قسمت های سیستم
  • ترانسفورماتورهای قدرت و اتصال سیم پیچ آنها و وسایل اتصال به زمین
  • تجهیزاتی مانند باتری، تهویه مطبوع، پنل های خورشیدی، ژنراتورها و غیره از جمله ولتاژ و اندازه آنها

نحوه نقشه خوانی برق ساختمان

به یاد داشته باشید که هر نقشه دارای نمادهایی با توضیحات ارائه شده توسط نمادها است. سیستم های الکتریکی مانند چراغ ها، کلیدها، قطع کننده های مدار، تابلوهای برق و لوازم خانگی با استفاده از نمادهای مختلف مورد اشاره قرار می گیرند.

علائم حاوی اختصاراتی برای نمادهایی هستند که برای لوازم خانگی، سوئیچ ها، پانل پنل ها و سایر وسایل نشان داده شده در نمای پلان استفاده می شوند. پلان طبقات حاوی یادداشت ها یا جزئیات است. بهتر است قبل از مطالعه نقشه ها علائم را درک کنید.

نقشه های برق شامل بسیاری از وسایل، سوئیچ ها و پانل ها هستند. اختصارات یا نام های کوتاه به کار رفته در پلان در نقشه های برق تعریف شده است. پلان های برق شماتیک هستند و از علائم و اختصارات برای نمایش دستگاه های مختلف مانند تابلوهای توزیع، استارت، سیستم صوتی، تلویزیون و غیره استفاده می کنند.

خطوط دیوار اغلب روشن تر از ساختارهای خط تیره هستند و جزئیات سیستم به وضوح برجسته می شوند. در برخی موارد، لامپ ها ممکن است برای شناسایی آسان سایه دار شوند. خط پیوسته نشان دهنده سیم کشی مورد نیاز برای تجهیزات است، در حالی که نوع پررنگ نشان دهنده نماد ثابت است.

علائم نقشه خوانی برق

علائم نقشه خوانی نقشه برق ساختمان

نقشه های الکتریکی شامل وسایل روشنایی و لوازم برقی است که به صورت نمادها بر روی پلان ها ارائه شده است. تمامی تجهیزات برای تخمین، سفارش و نصب در محل نیاز به توضیح دارند. پلان های برق عموماً در همان مقیاس پلان های طبقه ترسیم می شوند.

مقیاس ارائه شده در پلان به اندازه گیری اندازه، طول و فاصله تجهیزات کمک می کند. رایج ترین مقیاس ۱:۵۰ متریک برای پروژه های مسکونی و تجاری کوچک ۱:۱۰۰ متریک برای پروژه های تجاری بزرگ است.

مقیاسی که در آن پلان های الکتریکی ترسیم می شود، در مجاورت یا مستقیماً زیر عنوان نقشه ارائه می شود. گاهی اوقات طراحان ممکن است نقشه های دقیق و تجهیزات مرتبط را با مقیاس های مربوطه خود که در زیر نقشه نشان داده شده است بزرگ کنند.

نقشه های برق شامل پریزهای برق، وسایل برقی، سوئیچ ها، روشنایی، فن ها و وسایل برقی می باشد. همچنین یادداشت های عمومی، اختصارات و نمادها در نقشه های برق یافت می شوند. نقشه ها به یافتن جزئیات تجهیزات یا وسایل مورد استفاده برای اجرای درست کار کمک می کنند.

چه کسی می تواند نقشه برق ساختمان را ترسیم کند؟

نمودارهای سیم کشی خانه در هنگام طراحی نیاز به توجه زیادی دارند زیرا کمی اشتباه می تواند منجر به حوادث مهمی شود. بنابراین لازم است برای این منظور با افراد حرفه ای مانند مهندسان طراح برق مشورت شود. کشوری که شما در آن زندگی می کنید از استانداردهای صنعتی خاصی برای طراحی نقشه سیم کشی خانه پیروی می کند. بنابراین باید شما هنگام برنامه ریزی با مهندسان طراح برق مشورت کنید.

اهمیت نقشه خوانی ساختمان برق

مهندس، معماران و پیمانکاران برق طراحان اصلی نقشه های برق هستند. با این حال، پیمانکاران در مورد مسیریابی سیم و محل نصب وسایلی مانند لامپ یا تجهیزات تلویزیون تصمیم می گیرند. یک پیمانکار باید پلان را مشاهده کند تا مکان صحیح لامپ ها، رجیسترها و وسایل برقی را با سایر مشاغل ساختمانی فراهم کند. نقشه های برق شامل نقشه های متعددی است که طرح مربوطه را توصیف می کند، مانند طرح توزیع برق، طرح پانل، طرح سیم کشی و چیدمان وسایل.

این موضوع نشان دهنده یک طرح الکتریکی و نماد طراحی است. طرح سیم کشی شامل مسیریابی سیم کشی یک مسیر تنظیم شده برای سیم ها است. این مسیرها در داخل سقف هستند و به صورت سیم کشی دیده می شوند. جزئیات مربوط به وسایل، روش های نصب و یا هر گونه اطلاعات لازم برای خواندن نقشه در بخشی از نقشه به نام اطلاعات پلان ارائه شده است. محل نصب وسایل در پلان برق و سایر جزئیات در اطلاعات پلان آمده است.

به عنوان مثال، یادداشت ها ممکن است اندازه جعبه اتصال و سیم های استفاده شده را مشخص کنند. نقشه های سکشن اطلاعات بیشتری در مورد نحوه نصب یک ساختمان، فضای داخلی یا تجهیزات ارائه می دهد. ممکن است از طریق مجموعه در جهت عمودی به یک یا چند نمای مختلف تقسیم شود. نقشه های سکشن، چنین برش خیالی را از یک شی یا ساختمان ارائه می دهند.

یافتن محل صحیح لوله ها، سیم ها، مجرای سیم کشی از خطوط اصلی مهم است. پلان های برق و سایر پلان های برقی شامل چیدمان مسیر سیم کشی، محل تجهیزات و نقطه اتصال در داخل سقف است. نقشه های برق شامل یادداشت های طرح است که شامل جزئیات اضافی مورد نیاز در زمان نصب است.

 

منبع: civilhouse

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک های مفید
دکمه بازگشت به بالا

دانلود فایل

لطفا برای دریافت لینک دانلود اطلاعات خواسته شده را وارد نمایید.