اکسل فهرست بها 1403 منتشر شد. 

فهرست بها 1403
ماشین آلات ساختمانی و راهسازی

باکت بتن ریزی یا باکت حمل مصالح

در جرثقیل ها، تاورکرین ها و بالابرها یک عنصر اصلی وجود دارد که وسیله ای آهنی می باشد و به اسم باکت بتن ریزی یا باکت حمل مصالح شناخته می شود. باکت بتن ریزی در ساخت و ساز آنقدر رایج و ضروری است که اگر برای برخی از کارهای ساختمانی نباشد ، کار ادامه نخواهد یافت و این باکت های بتن ریزی مخصوص ماسه ، شن ، سیمان و غیره هستند. برای حمل مواد استفاده می شود. در ادامه همراه پورتال جامع مهندسین ایران باشید.

باکت بتن ریزی

باکت بتن ریزی از نظر اندازه و مدل دارای انواع مختلفی است و با توجه به حجم کارهای ساختمانی در اندازه های بزرگ و کوچک تولید و مورد استفاده قرار می گیرد. بیشتر باکت بتن ریزی را می توان به آسانسور وصل کرد و وزن بسیار کمی دارد و از استحکام و دوام بسیار بالایی برخوردار است. باکت بتن ریزی در مجتمع های صنعتی ، حفاری چاه ، ساخت و بتن ریزی برای راحتی و پیشرفت سریع استفاده می شود. باکت بتن ریزی کاملاً از ورق های آهنی جوش داده شده حرفه ای ساخته شده است.

مشخصات فنی باکت حمل مصالح

باکت که جزو ماشین آلات ساختمانی دسته بندی می شود، در مکان هایی که بخواهیم مصالح به صورت عمودی جابجا شوند و نیازمند سهولت و تسریع در کار هستیم، مورد استفاده قرار می گیرد. مکان هایی از قبیل ساختمان ها، چاه ها، مجموعه های صنعتی، سیستم های بچینگ و بتن سازی ها و سایر مکان های صنعتی مورد استفاده می باشد.

باکت بتن ریزی

دسته بندی باکت های تاورکرین

دسته بندی باکت ها به صورت ذیل می باشد که آن را به اختصار توضیح می دهیم:

  • باکت حمل مصالح بزرگ
  • باکت حمل مصالح کوچک
مدل ها و ابعاد باکت بتن ریزی
کوچک بزرگ
تخلیه از زیر تخلیه از بقل سطلی سبدی
دارای سرنشین بدون سرنشین دارای سرنشین بدون سرنشین دارای درب خروجی بدون درب خروجی سبدی

 

باکت های حمل مصالح بزرگ

به باکت های که بیشتر از حجم ۵۰۰ الی ۲۰۰۰ لیتر یا کیلوگرم مصالح را در خود جای می دهند باکت های بزرگ گفته می شود که قالبا کاربری های سنگین داشته و مصارف صنعتی در پروژه های بزرگ دارد.

انواع ظرفیت باکت حمل مصالح بزرگ

  • باکت بتن ۵۰۰ لیتر
  • باکت بتن ۷۵۰ لیتر
  • باکت بتن ۱۰۰۰ لیتر
  • باکت بتن ۱۵۰۰ لیتر
  • باکت بتن ۲۰۰۰ لیتر
  • باکت بتن ۳۰۰۰ لیتر

 

باکت بتن ۵۰۰ لیتر

باکت حمل مصالح ۵۰۰ لیتری به منظور جابجایی بتن به حجم نیم متر مکعب مورد استفاده قرار می گیرد. باکت تاور نیم متر مکعب در بتن ریزی های محدود و پروژه های با حجم کم کاربرد دارد. جهت ساخت باکت نیم متر مکعب از ورق به ضخامت ۳ میلیمتر استفاده شده است و دریچه تخلیه باکت می تواند به صورت تخلیه از بغل یا تخلیه از زیر است که به وسیله گیربکس یا اهرم تعبیه شده در باکت انجام می گیرد. همچنین از باکت تخلیه از زیر در بتن ریزی کف یا ستون و از باکت تخلیه از بغل در بتن ریزی دیواره ها استفاده می شود.

باکت بتن ۷۵۰ لیتری

حجم باکت تاور ۷۵۰ لیتری به اندازه ۷۵۰ لیتر بتن یا سه چهارم باکت ۱ متر مکعب می باشد. باکت ۷۵۰ لیتری با سیستم تخلیه گیربکسی یا اهرمی تولید می گردد که دریچه تخلیه به صورت تخلیه از زیر یا تخلیه از بغل است. همچنین این باکت از ورق به ضخامت ۳ میلیمتر ساخته می شود.

باکت بتن ۱۰۰۰ لیتری

باکت بتن ۱ متر مکعب دارای حجم ۱۰۰۰ لیتر بتن است که از کاربردی ترین نوع باکت بتن ریزی می باشد و نسبت به باکت ۵۰۰ لیتری و باکت ۷۵۰ لیتری، سرعت بیشتری در بتن ریزی دارد. این نوع باکت حمل بتن از ورق ۳ میلیمتر ساخته شده است و دریچه تخلیه از زیر یا تخلیه از بغل می باشد که در مدل های باکت تخلیه گیربکسی و باکت تخلیه اهرمی تولید می گردد.

باکت بتن ۱۵۰۰ لیتری

در پروژه های وسیع برای جابجایی بتن، باکت با حجم بالا مورد استفاده قرار می گیرد و از این رو باکت بتن ۱.۵ متری انتخاب مناسب برای فضاهای مختلف پروژه به شمار می رود. باکت حمل بتن ۱۵۰۰ لیتری از ورق ۳ میلیمتر ساخته می شود و به صورت سفارشی ورق ۴ میلیمتر نیز قابل تولید است. باکت تاور ۱.۵ متر مکعب به صورت دریچه تخلیه از بغل یا زیر می باشد که جهت باز و بسته شدن دریچه، می توان از گیربکس یا اهرم بهره گرفت.

باکت بتن ۲۰۰۰ لیتری

باکت بتن ۲ متر مکعب در پروژه های وسیع با حجم بالا استفاده می شود که باکت ۲۰۰۰ لیتری برای بتن ریزی با حجم بالا مناسب است. باکت ۲ متری دارای دو مدل تخلیه گیربکسی و تخلیه اهرمی می باشد که دریچه تخلیه از بغل یا زیر است. ورق بکار رفته در ساخت باکت تاور ۲۰۰۰ لیتری با ضخامت ۳ یا ۴ میلیمتر می باشد.

باکت بتن ۳۰۰۰ لیتری

این نوع باکت به صورت سفارشی ساخته می شود و برای انتقال بتن در پروژه های بزرگ به صورت تخلیه از زیر یا تخلیه از بغل کاربرد دارد. باکت ۳۰۰۰ لیتری در دو نوع تخلیه گیربکسی یا تخلیه اهرمی با الگوی ورق به شکل مکعب یا مخروطی به ضخامت ۳ تا ۴ میلیمتر قابل ارائه است.

ابعاد باکت حمل مصالح
ظرفیت باکت تخلیه از زیر طول * عرض (واحد به سانتیمتر) تخلیه از بغل طول * عرض (واحد به سانتیمتر)
باکت ۵۰۰ لیتر ۱۲۸ * ۱۰۳ ۱۲۳ * ۱۱۰
باکت ۷۵۰ لیتر ۱۴۶ * ۱۲۴ ۱۵۷ * ۱۰۴
باکت ۱۰۰۰ لیتر ۱۷۸ * ۱۲۵ ۱۷۶ * ۱۱۰
باکت ۱۵۰۰ لیتر ۱۹۰ * ۱۸۷ ۱۸۵ * ۱۳۲
باکت ۲۰۰۰ لیتر ۲۲۰ * ۱۳۹ ۲۲۰ * ۱۳۹
باکت ۳۰۰۰ لیتر ۲۴۵ * ۱۵۰ ۳۱۰ * ۱۴۵

 

تخلیه از زیر و تخلیه از بغل

باکت بتن ریزی از نظر تخلیه به چند دسته تقسیم می شود:

  • باکت های تخلیه دستی: موتور در باکت های تخلیه دستی به وسیله یک اهرم که برای درب تخلیه باکت تعبیه شده است عمل باز و بسته شدن درب را انجام می دهد. در این سیستم عمل باز و بسته شدن درب به راحتی انجام نمی گیرد و نیازمند به صرف انرژی زیادی است.
  • باکت های تخلیه گیربکسی: در باکت هایی که درب تخلیه به وسیله گیربکس کنترل می شود به سبب داشتن گیربکس این عمل را راحت تر صورت می گیرد و می توان با یک دست درب باکت را باز و بسته نمود، همین طور در سیستم های باکت برقی از یک الکتروموتور در سیستم استفاده می شود که بعد از کوپل به گیربکس از قسمتی دیگرعمل باز و بسته شدن درب باکت کنترل می شود.

باکت حمل مصالح

اجزا باکت بتن

  • شاسی: باکت بتن از ورق های آهنی با ضخامت ۳ یا ۴ میلیمتر تشکیل شده است که به صورت کاملا مهندسی، برش داده می شود و به وسیله جوشکاران ماهر به یکدیگر متصل می گردد.
  • گیربکس: جهت سهولت در تخلیه مصالح از گیربکس های مرغوب و باکیفیت استفاده می گردد که عملیات تخلیه به صورت باکت تخلیه از زیر و باکت تخلیه از بغل می باشد.
  • جایگاه اپراتور: جهت جابجایی اپراتور و انجام عملیات باز و بسته نمودن دریچه تخلیه در هنگام بتن ریزی، فضایی برای ایستادن نفر درنظر گرفته می شود.

باکت بتن ریزی یا باکت حمل مصالح

نحوه نگهداری از باکت حمل مصالح

برای افزایش طول عمر باکت حتما باید یکسری نکات را رعایت کرد که این نکات عبارتند از:

  • باکت را بعد از هر بار استفاده کردن تمیز کنید تا موادی داخل آن باقی نماند چرا که باقی ماندن مواد باعث سوراخ شدن باکت می شود به طول عمر باکت آسیب می رساند؛ بنابراین باکت را کاملا با آب شستشو دهید.
  • از ابزاری مانند آجر یا چکش برای تمیز کردن داخل باکت استفاده نکنید چرا که باعث سوراخ شدن داخل باکت می شود.
    درب باکت را به آرامی باز و بسته کنید تا ضربه ای به آن وارد نشود.
  • حین حمل باکت توسط بالابر سعی کنید باکت به جایی برخورد نکند و از ضربه زدن به باکت خودداری کنید.
  • هنگامی که باکت را روی زمین قرار می دهید سعی کنید این کار را به آرامی انجام دهید تا ضربه ای به زیر آن وارد نشود.
  • هر چند وقت یک بار گیربکس باکت هی گیربکس دار را چک کنید تا سالم باشد.
  • از وارد کردن بار اضافی به باکت خودداری کنید چون این کار باعث آسیب به باکت و کاهش و افت عملکرد آن می شود.
  • اگر مخلوط هایی که دانه های سنگین دارند را وارد باکت می کنید سعی کنید ۵۰ درصد از بار را کاهش دهید و نصف حجم باکت، داخل آن مواد بریزید.

قابلیت های باکت بتن ریزی

یکی از عملکردهای مهم باکت بتن ریزی انتقال سیالات ، بتن مرطوب و جامدات مانند شن، خاک، پوکه، سنگ و آجر است و برخی از باکت شرایط استفاده از دریچه های زیر یا کنار آنها را دارند بتن را به درون ستون هایی که در ارتفاعات هستند به خوبی می تواند هدایت کند. از دیگر ویژگی های بتن ریزی باکت می توان به نوع سازه ای که برای ابزارها به عنوان ضمیمه استفاده می شود اشاره کرد.

در ریختن بتن، باکت بتن ریزی از پهلو یا کنار ، استفاده از لبه ها یا قیف ها یا مدل های ساختمانی دقیق تر کمک می کند. همچنین در باکت که از چسب یا میله های فلزی پلاستیکی برای تخلیه از زیر استفاده می کند ، این باکت بتن ریزی به تخلیه دقیق تر در ستون ها یا مناطقی که باید با دقت تخلیه شوند کمک می کند.

باکت بتن ریزی یا باکت حمل مصالح

نکاتی درباره ی باکت حمل مصالح

  • از باکت حمل مصالح می توان در آزمایشگاه های ساختمانی عمرانی استفاده کرد.
  • در پروژه های پارکینک از باکت های صنعتی در ابعاد بزرگ استفاده می شود.
  • موادی که در کفپوش های صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند را می توان داخل باکت ها قرار داد.
  • سعی کنید هنگام خرید باکت حمل مصالح نیاز خود را در نظر بگیرید و باکتی با ابعاد مورد نیازتان خریداری کنید و به قیمت آن توجه کنید و اگر قصد خرید اینترنی دارید از سایت های معتبر خریداری کنید.

منبع: famcocorp

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک های مفید
دکمه بازگشت به بالا