اکسل فهرست بها 1403 منتشر شد. 

فهرست بها 1403
مهندسی نقشه برداری

چگونه مهندس نقشه برداری شویم ؟ مهارت های لازم برای تبدیل شدن به مهندس نقشه برداری

آیا علاقه مند به کار با نقشه ها و فناوری هستید؟ آیا شما اشتیاق به ایجاد فناوری های جدیدی دارید که بتوان از آنها برای بهبود زندگی ما استفاده کرد؟ اگر چنین است، پس احتمالا شما ممکن است به فکر تبدیل شدن به یک مهندس نقشه برداری باشید. مهندس نقشه برداری شخصی است که سیستم های اطلاعات جغرافیایی (GIS) و سایر سیستم های مرتبط را طراحی، توسعه و نگهداری می‌کند.

مهندسان نقشه برداری مسئول توسعه سیستم هایی برای کمک به مدیریت و تجسم داده های جغرافیایی هستند. آنها باید توانایی استفاده از  دانش کامپیوتر، اصول مهندسی، نرم افزار GIS و سایر تکنیک های نقشه برداری را داشته باشند. در این مقاله، مراحلی را که برای تبدیل شدن به یک مهندس نقشه برداری موفق باید طی کنید را، مورد بحث قرار خواهیم داد. از مراحل و شرایط تحصیلی گرفته تا وظایف شغلی و موارد دیگر، با پورتال جامع مهندسین ایران در ادامه مطلب همراه باشید.

مهندس نقشه برداری چیست؟

یک مهندس نقشه برداری مسئول ایجاد و نگهداری نقشه ها است. آنها از نرم افزارهای مختلفی برای تولید نقشه های دقیق و به روز استفاده می‌کنند. مهندسان نقشه برداری باید قادر به تفسیر داده ها از منابع مختلف مانند بررسی ها، تصاویر ماهواره ای و عکس های هوایی باشند. آنها همچنین باید مهارت های ارتباطی قوی داشته باشند تا بتوانند با سایر اعضای یک تیم نقشه برداری کار کنند و به مشتریان ارائه دهند.

مهارت های لازم برای تبدیل شدن به مهندس نقشه برداری

هیچ پاسخ یکسانی برای این سوال وجود ندارد، زیرا مهارت های مورد نیاز برای تبدیل شدن به یک مهندس نقشه برداری بسته به رشته یا صنعتی خاصی که می‌خواهید در آن کار کنید متفاوت است. با این حال، مهارت‌هایی وجود دارد که برای همه مهندسین نقشه‌برداری مشترک است، و این مهارت‌ها عبارتند از:

  • درک قوی از ریاضیات و هندسه، و همچنین اصول اولیه نقشه‌برداری.
  • امکان استفاده از نرم افزارهای مختلف نقشه برداری از جمله نرم افزار GIS سیستم های اطلاعات جغرافیایی
  • مهارت های تحلیلی و حل مسئله قوی.
  • توانایی انتقال ایده ها و مفاهیم پیچیده به طور واضح و مختصر، هم به صورت شفاهی و هم به صورت نوشتاری.

مهندس نقشه برداری

 راه تبدیل شدن به یک مهندس نقشه برداری

برای ورود به رشته مهندسی نقشه برداری شما باید در مقطع متوسطه دوم رشته ریاضی را انتخاب کنید و تمرکز خود را بر روی تقویت دروس حسابان و هندسه بگذارید، سپس با شرکت در کنکور ریاضی و کسب درصد های لازم برای قبولی در رشته مهندسی نقشه برداری می‌توانید این رشته را انتخاب کنید. توجه داشته باشید که برای قبولی در دانشگاه های تراز اول کشور نیازمند رتبه های عالی هستید در اینجا آخرین رتبه های دانشگاه های مطرح را به طور خلاصه برای شما بیان می‌کنیم:

  • دانشگاه تهران: ۲۸۷۲ روزانه
  • دانشگاه اصفهان: ۵۹۲۶ روزانه
  • دانشگاه تبریز: ۱۰۷۹۳ روزانه

مواردی که ذکر شد آخرین رتبه های قبولی در دانشگاه های سراسری در نوبت روزانه و نیم سال تحصیلی مهر ماه بود لازم به ذکر است که اگر نیم سال تحصیلی به نیم سال دوم تغییر پیدا کند و دانشگاه را تغییر دهیم رتبه ها نیز تغییر پیدا خواهند و اعداد رتبه ها مقداری بالاتر خواهند رفت.

شرایط تحصیلی برای تبدیل شدن به یک مهندس نقشه برداری بسته به رشته یا صنعتی خاصی که می‌خواهید در آن کار کنید می‌تواند متفاوت باشد. با این حال، به طور کلی، اکثر مهندسان نقشه برداری باید حداقل مدرک لیسانس در مهندسی، جغرافیا یا یک رشته مرتبط داشته باشند.گاهی برای دستیابی به شغل بهتر نیازمند داشتن مدرک بالاتر هستید، علاوه بر این بسیاری از کارفرمایان نیاز دارند که داوطلبان تجربه کار با نرم افزار و داده های GIS را داشته باشند.

چگونه در زمینه مهندسی نقشه برداری شروع کنیم

راه های زیادی برای شروع در زمینه مهندسی نقشه برداری وجود دارد. یکی از راه ها این است که در کالج یا دانشگاهی شرکت کنید که مدرکی در رشته علوم نقشه برداری یا مهندسی ارائه می‌دهد. به این ترتیب شما با شرکت در آزمون سراسری و کسب نمره قبولی در این رشته، می‌توانید مقطع کارشناسی را شروع کنید.

شما می‌توانید رشته مهندسی نقشه برداری را تا مقطع دکتری ادامه دهید و از این بابت مشکلی ندارید؛ گاهی برای دستیابی به موقعیت های شغلی بهتر باید در مقاطع بالاتر تحصیلی فعالیت کنید تا بتوانید به درآمد بیشتر و جایگاه علمی بالاتر برسید. در ادامه برای شما منابع کنکور ارشد رشته مهندسی نقشه برداری را فراهم آورده ایم تا با مطالعه دقیق منابع بتوانید برای کنکور ارشد رشته مهندسی نقشه برداری تمرکز و برنامه ریزی کنید و در این راه موفق شوید.

منابع کنکور کارشناسی ارشد مهندسی نقشه برداری

شما باید برای قبولی در آزمون کارشناسی ارشد هر رشته ای به منابع دقیق و قابل اعتماد آن رشته دسترسی داشته باشید و بتوانید با مطالعه آن ها به نمره قبولی در آزمون برسید، در اینجا بهترین منابع دروس کارشناسی ارشد را برای شما بیان کرده ایم:

منابع زبان عمومی و تخصصی (انگلیسی):

۱ – ۵۰۴ واژه ضروری ۲ – ۱۱۰۰ لغت ۳ – کتاب زبان فنی برای دانشجویان نقشه برداری، تالیف بهزاد راسخ القول و ابوالفضل شهامت، انتشارات سازمان نقشه برداری کشور. ۴ – کتاب زبان تخصصی ژئوماتیک = English for Geomatics purpose، تالیف فریبا اقلیما و میلاد نیرومندجدیدی، انتشارات سازمان نقشه برداری کشور

منابع ریاضیات:

ریاضی عمومی : ۱ – ریاضی عمومی ایساک مارون ترجمه خلیل پاریاب، ۲ – ریاضی عمومی جورج توماس

معادلات دیفرانسیل : ۱ – معادلات دیفرانسیل، دکتر کرای هچیان ، ۲ – معادلات دیفرانسیل، سیمونز

منابع فتوگرامتری: ۱ – فتوگرامتری تحلیلی، دکتر امینی، ۲ – مبانی فتوگرامتری، دکتر همراه

۳ – Photogrammetr by Edward Mikhail

۴ – Elements of Photogrammetry by Paul R.Wolf & Bon A.Dewitt

 منابع ژئودزی:

۱- کتاب ژئودزی فیزیکی، تالیف نجفی، انتشارات دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی. ۲ – کتاب ژئودزی ۲، دکتر شریفی، دکتر صفری و دکتر جمور، ۳ – کتاب ژئودزی فیزیکی، دکتر عبدالرضا صفری ۴ – کتاب ژئودزی ماهواره ای، تألیف مهندس محمد شاهکار، ۵ – کتاب درس هایی از ژئودزی فیزیکی، تألیف دکتر نجفی علمداری و مهندس اصغر راست بود، تألیف مرکز تحقیقات سازمان نقشه برداری کشور،

۶ – GUIDE TO GPS POSITIONING Prepared under the leadership of David Wells

۷ – The geodesy concept by vanicek

 منابع نقشه برداری:

۱ – کتاب نقشه برداری مهندسی، دکتر دیانت خواه، ۲ – کتاب نقشه برداری زیرزمینی، دکتر عاصی، ۳ – کتاب نقشه برداری، دکتر ذوالفقاری، ۴ – کتاب نقشه برداری، مهندس شمس نوبخت، ۵ – کتاب سرشکنی و تعدیل خطاها، دکتر شریفی، ۶ – کتاب نقشه برداری زیرزمینی، مهندس میرقاسم پور، ۷ – کتاب نقشه برداری مسیر و قوس ها در راهسازی، مهندس سلیمانی، ۸ – کتاب سرشکنی، دکتر مشهدی حسینعلی، ۹ – کتاب نقشه برداری مهندس عابدینی، ۱۰ – مجموعه جامع نقشه برداری ، مهندس رنجبر

نتیجه

تبدیل شدن به یک مهندس نقشه برداری یک کار غیرممکن نیست، این رشته برای افرادی که به اشکال هندسی، فناوری، کار تیمی، تحقیق و پژوهش علاقه فراوانی دارند می‌تواند بهترین گزینه باشد.

شما با تبدیل شدن به مهندس نقشه برداری می‌توانید پیشنهاد های شغلی فراوانی داشته باشید و می‌توانید برای مراکز خصوصی و دولتی کار کنید اما دقت داشته باشید که موفقیت در این رشته نیازمند علاقه و صبر است. علاقه شما را وارد این حوزه می‌کند اما شما با تلاش کردن و صبر کردن در این مسیر به راه خود ادامه می‌دهید تا در پایان به یک مهندس نقشه برداری توانا تبدیل می‌‌شوید.

امیدواریم که این مقاله راه های ورود به رشته مهندسی نقشه برداری را برای شما روشن کرده باشد و بتواند دید شما را گسترده تر کند.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک های مفید
دکمه بازگشت به بالا