مهندسی هوافضا

چگونه مهندس هوافضا شویم؟

مهندسی هوافضا (به انگلیسی: Aerospace engineering) یک رشته شغلی هیجان انگیز و پر طرفدار است که نیاز به درک عمیق مفاهیم عملی و نظری دارد. اگر به ساخت و طراحی هواپیماهای پیشرفته، فضاپیماها، ماهواره ها و موشک علاقه دارید، ممکن است تبدیل شدن به یک مهندس هوافضا مسیر مناسبی برای شما باشد. در این مقاله، مراحلی را که برای تبدیل شدن به یک مهندس هوافضا انجام می‌شود را، مورد بحث قرار خواهیم داد. از اخذ مدرک تا کسب تجربه کاری و ادامه تحصیل در این رشته، باما همراه باشید.

مهندس هوافضا

تبدیل شدن به یک مهندس هوافضا آنقدرها هم که ممکن است تصور شود دشوار نیست. راه های زیادی برای تبدیل شدن به یک مهندس هوافضا وجود دارد، اما رایج ترین راه کسب مدرک در رشته مهندسی هوافضا از یک دانشگاه معتبر است.

اکثر دانشجویانی که می‌خواهند مهندس هوافضا شوند، مدرک لیسانس علوم (BS) 4 ساله را در مهندسی هوافضا می‌گذرانند. برنامه مدرک BS آموزش گسترده ای در زمینه ریاضیات و علوم پایه ارائه می‌دهد و در عین حال به دانشجویان  اجازه می‌دهد تا در زمینه های خاص مورد علاقه در زمینه مهندسی هوافضا تمرکز کنند. تعداد کمی از دانشگاه‌ها نیز برنامه‌های ۵ ساله BS/MS را ارائه می‌کنند که به دانشجویان اجازه می‌دهد تا مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد خود را در زمان کمتری به پایان برسانند.

علاوه بر تکمیل برنامه مدرک کارشناسی، بسیاری از مهندسین هوافضا مشتاق برای تکمیل مدرک کارشناسی ارشد (MS) یا دکترای (PhD)  در مهندسی هوافضا انتخاب می‌کنند. این مدارک پیشرفته به دانشجویان امکان می‌دهد در زمینه های خاص مورد علاقه تخصص داشته باشند و می‌توانند منجر به مشاغلی در تحقیقات یا دانشگاه شوند.

چارت درسی رشته مهندسی هوافضا

چارت کلی دروس کارشناسی رشته مهندسی هوافضا در جدول زیر آورده شده است:

چارت درسی رشته مهندسی هوافضا

لیست دروس پایه برای رشته مهندسی هوافضا در جدول زیر آورده شده است:

چارت درسی رشته مهندسی هوافضا

لیست دروس اصلی برای رشته مهندسی هوافضا در جدول زیر آورده شده است:

چارت درسی رشته مهندسی هوافضا

لیست دروس تخصصی برای رشته مهندسی هوافضا در جدول زیر آورده شده است:

چارت درسی رشته مهندسی هوافضا

 

با توجه به لیست و چارت درسی رشته مهندسی هوافضا دانشگاه امیر کبیر شما برای تحصیل در این رشته شما باید دروس عمومی ۲۰ واحد و دروس پایه  ۲۲ واحد و دروس اصلی ۵۳  واحد و دروس تخصصی ۲۷  واحد را باید بگذرانید؛ باید توجه داشته باشید که در رشته مهندسی هوافضا بسته به نوع گرایش شما دروس اختیاری ارائه می‌شوند که شما می‌توانید هرکدام را بنا به علاقه و نیاز خود انتخاب کنید. تمامی دروس اختیاری که شما می‌توانید انتخاب کنید همگی به صورت دروس ۳ واحدی هستند و هرکدام بنا به گرایش شما در اختیار شما قرار می‌گیرند.

آزمون مهندسی هوافضا

دستیابی به موفقیت در این آزمون نیاز به آمادگی فوق العاده ای دارد، زیرا مستلزم تسلط بر موضوعات مختلف ریاضی، فیزیک و مهندسی است. با رویکرد مناسب و زمان کافی برای آمادگی در آزمون، می‌توانید به راحتی آزمون را پشت سر بگذارید و به رویاهای خود برای تبدیل شدن به یک مهندس هوافضا برسید.

آزمون مهندسی هوافضا طرفداران زیادی دارد، اگر شما به مباحث آزمون علاقه داشته باشید می‌توانید به سادگی از پس آزمون بر بیایید؛ شما می‌توانید در زمانی که هنوز در اوایل کارشناسی هستید شروع به پیش خوانی مطالب آزمون ارشد کنید با این کار شما در زمان خود صرفه جویی کرده و همچنین به مباحث آزمون مسلط تر می‌شوید.

سؤالات کنکور کارشناسی ارشد هوافضا، در یک دفترچه در اختیار داوطلبین قرار می‌گیرد. این دفترچه شامل ۱۲۵ سؤال است که مدت پاسخگویی به آن ۲۰۰ دقیقه می‌باشد. دروس زبان عمومی و تخصصی، ریاضی مهندسی و معادلات دیفرانسیل، آیرودینامیک و پیشرانش، دینامیک پرواز و کنترل، سازه های هوایی و طراحی هواپیما دروسی هستند که در دفترچه کنکور کارشناسی ارشد هوافضا قرار دارند.

سوالات آزمون مهندسی هوافضا

  • در آزمون کارشناسی ارشد رشته مهندسی هوافضا شما باید به ۳۰ سوال زبان انگلیسی پاسخ دهید که ضریب این درس ۱ می‌باشد و برای آمادگی برای آزمون باید از منابع زبان ارشد است مرتبط با رشته مهندسی هوافضا استفاده کنید.
  • دروس ریاضیات، آئرودینامیک، مکانیک پرواز، سازه های هوایی، طراحی اجسام پرنده همه ی این دروس دارای ضریب ۲ هستند و برای شرکت در آزمون کارشناسی ارشد رشته مهندسی هوافضا باید کاملا به این دروس مسلط باشید زیرا دروس اصلی رشته شما محسوب می‌شوند. تمامی این درس ها ۲۰ سوال دارند ولی درس طراحی اجسام پرنده ۱۵ سوال دارد.

منابع آزمون ارشد مهندسی هوافضا

برای آمادگی در آزمون کارشناسی ارشد یا دکترای مهندسی هوافضا باید بدانید از کدام منابع باید استفاده کنید به همین دلیل ما برای شما تمامی منابعی که برای آزمون کارشناسی ارشد رشته هوافضا نیاز است را فراهم کرده ایم و شما با خریداری و مطالعه این منابع می‌توانید درصد موفقیت خود را در آزمون بالا ببرید:

معادلات دیفرانسیل:

ریاضیات مهندسی:

  • ریاضیات مهندسی پیشرفته، اروین کرویت سیک، ترجمه عالم زاده
  • متغیرهای مختلط، تألیف چرچی

مکانیک سیالات:

  • مکانیک سیالات، تألیف وایت
  • مکانیک سیالات، تألیف فاکس
  • مکانیک سیالات، شیمز، ترجمه سیامک انتظاری

آئرودینامیک:

  •  اصول اولیه آئرودینامیک ( Anderson )
  • کتاب آیرودینامیک کاربردی، تالیف محمدعلی رنجبر، انتشارات دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری.

ترمودینامیک:

  • ترمودینامیک، ون وایلن
  • ترمودینامیک، سنجل

اصول جلوبرندگی:

  • المان های جلوبرندگی توربین های گازی ( MC Grow-Hill )
  • کتاب توربین گاز، تالیف هنری کوهن، راجرز، ساراواناموتو، ترجمه حمیده باستانی پاریزی، انتشارات امیرکبیر.

کنترل اتوماتیک:

  • مهندسی کنترل (اوگاتا)
  • کتاب سیستم های کنترل خطی، تالیف بنجامین کو، مترجم فرید گل نراقی و حسن شادکام انور، انتشارات گسترش علوم پایه.

عملکرد، پایداری و کنترل:

  • آئرودینامیک ، هوانوردی و مکانیک پرواز (MC Coramick)
  • مکانیک پرواز (Roskam)

دینامیک:

  • کتاب دینامیک، تألیف مریام
  • کتاب دینامیک، تالیف فردیناندپیر بیر، الوودراسل جانستون و الیوت آیزنبرگ، مترجم غلامرضا زارع پور، انتشارات دانش نگار.

ارتعاشات:

  • کتاب ارتعاشات، تألیف تامسون
  • کتاب ارتعاشات مکانیکی، تالیف رائو، مترجم بهرام پوستی، انتشارات متفکران.

مقاومت مصالح:

  • کتاب مقاومت مصالح، تألیف بیر جانسون
  • مقاومت مصالح، تألیف تیموشنکو

تحلیل سازه ها:

  • کتاب تحلیل سازه ها، تالیف شاپور طاحونی، انتشارات جهاد دانشگاهی دانشگاه صنعتی امیرکبیر.
  • کتاب تحلیل سازه ها، تالیف حجت ا.. عادلی، انتشارات دانشگاه تهران.

طراحی اجسام پرنده:

  • طراحی هواپیما (Roskam)
  • مگسون

چگونه برای امتحان آماده شویم؟

آزمون مهندسی هوافضا آزمونی چالش برانگیز برای دانشجویان این رشته مهندسی است. برای اینکه بهترین آمادگی را برای امتحان داشته باشید، مهم است که ابتدا مطالبی را که برای شما تدریس می‌شود را به صورت کامل درک کنید. موضوعات درج شده در آزمون طراحی هواپیما، نیروی محرکه و علم مواد است.

برای آمادگی کامل برای امتحان، کتاب‌های درسی و منابع آنلاینی را که این موضوعات را با جزئیات پوشش می‌دهند، مرور کنید. علاوه بر این، آزمون های آزمایشی را که موسسات برگزار می‌کنند را حتما شرکت کنید تا در شرایط زمان‌بندی‌شده در آزمون شرکت کنید و به قالب و سرعت آزمون واقعی عادت کنید. در نهایت، آرامش داشته باشید و به آمادگی خود قبل از روز امتحان اعتماد کنید.

برخی از اشتباهات رایج دانشجویان

چند اشتباه رایج وجود دارد که دانشجویان هنگام آماده شدن و شرکت در آزمون مهندسی هوافضا مرتکب می‌شوند. ابتدا برخی از دانشجویان سعی می‌کنند به جای درک مفاهیم، ​​همه چیز را حفظ کنند. دوم، دانش‌آموزان معمولاً به اندازه کافی با مسائل نمونه تمرین نمی‌کنند و درطول امتحان با دیدن سوالات شوکه می‌شوند. سوم، برخی از دانشجویان زمان لازم برای تکمیل امتحان را دست کم می‌گیرند و قبل از اتمام امتحان وقت خود را تمام می‌کنند.

برای جلوگیری از این اشتباهات، مهم است که ابتدا مفاهیم را به جای حفظ کردن آنها درک کنید. دوم، با شرکت در آزمون های آزمایشی و شبیه سازی شده و همچنین حل کردن مسائل تمرینی زیاد به تسلط و آمادگی برسید تا بتوانید با شیوه و زمان آزمون آشنایی پیدا کنید و در آزمون موفق شوید.

ثالثاً، در طول آزمون با سرعتی مناسب به سوالات پاسخ دهید تا در زمان آزمون دچار کمبود وقت نشوید. و چهارم، قبل از تحویل برگه آزمون خود باید ابتدا تمام سوالاتی که پاسخ دادید را مرور کنید سپس برگه خود را تحویل دهید با این کار ضریب اشتباهات شما به شدت کاهش پیدا می‌کند و زمینه برای موفقیت شما در آزمون بالاتر می‌رود.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک های مفید
دکمه بازگشت به بالا

دانلود فایل

لطفا برای دریافت لینک دانلود اطلاعات خواسته شده را وارد نمایید.