اکسل فهرست بها 1403 منتشر شد. 

فهرست بها 1403
مصالح ساختمانی

مقایسه چیلر تراکمی و جذبی

امروزه تهویه مطبوع  هوا جز لاینفک تمامی ساختمان های مسکونی و ادرای است. به گونه ای که نبود آن می تواند یک نقص محسوب شده و مشکلاتی را به  وجود آورد. یکی از پر طرفدارترین دستگاه های تهویه مطبوع چیلرها هستند. چیلرها با  گرفتن هوای گرم، گذر آن از روی خنک کننده و فرستادن دوباره هوای خنک به فضا چرخه ای ایجاد میکنند که می تواند در تهویه مطبوع محیط و رساندن دما به درجه مناسب بسیار موثرعمل کند. از این نوع تهویه مطبوع برای خنک کردن ساختمان ها و ماشین آلات صنعتی استفاده می شود. به طور کلی چیلرها به دو دسته جذبی و تراکمی تقسیم می شود که در این مقاله قصد داریم درباره مقایسه انواع چیلر با شما صحبت کنیم.

چیلر جذبی

چیلر جذبی چیست

در چیلرجذبی از انرژی حرارتی به عنوان منبع تامین انرژی استفاده می‌شود. دراین چیلر ها چهار بخش اوپراتور کمپرسور کندانسور و شیر انبساط وجود دارد. عملکرد چیلر به گونه است که در آن مبرد و سیال جاذب، حرارت جذب کننده را دفع کرده و محلول مایعی را تشکیل می دهند که از طریق پمپ به سمت ژنراتور حرکت میکند. با جذب گرما در ژنراتور، مبرد تبخیر و از محلول جدا می شود. سپس از یک سو بخار مبرد راهی کندانسور شده و از سوی دیگر سیال جاذب باقی مانده در ژنراتور به جذب کننده باز می گردد.

چیلر تراکمی

چیلر تراکمی چیست

چیلرهای تراکمی بر پایه سرد کردن آب و رساندن آن به داخل ساختمان عمل میکند. در چیلرهای تراکمی آب را در یک مبدل حرارتی به نام اوپراتور تا دمای زیر صفر یا بالاتر از صفر در جه سانتیگراد سرد میکنند. این چیلر ها بر اساس نوع ساختمانشان به دو نوع کمپرسور و کندانسور تقسیم می شوند و به وسیله موتور الکتریکی، بخار یا توربین گازی کار میکند.

مقایسه چیلرهای جذبی و تراکمی

اینکه کدام نوع از چیلر جذبی و تراکمی بهتر است، کاملا بستگی به نوع استفاده آن دارد  چرا که هریک از چیلر ها مزایا و معایب مخصوص به خود را دارد. در ادامه به مقایسه این دو نوع چیلر از مناظر مختلف می پردازیم.

چیلر آب خنک

مقایسه چیلر جذبی و تراکمی از نظر ضریب عملکرد

همانطور که میدانید چیلرهای جذبی با گاز طبیعی و چیلر های تراکمی به وسیله نیروی برق کار میکنند. بنابراین ضریب عملکرد چیلر جذبی  کمتر از چیلر تراکمی  است.  در واقع چیلرهای جذبی دارای COP (ضریب عملکرد) بین ۰.۵۴-۱.۱ هستند و نسبت به چیلرهای تراکمی که ، COP ا بین  ۱.۰ – ۸.۰. دارند عملکرد ضعیف تری خواهد داشت.

چیلر

مقایسه چیلر های جذبی و تراکمی از نظر قیمت

به طور کلی چیلر های جذبی از چیلرهای تراکمی گران تر هستند. البته برخی از نوع چیلر های جذبی  قیمت به نسبت پایینی دارند.

تفاوت چیلرهای تراکمی و جذبی از نظر ساختار و اجزای داخلی

چیلر تراکمی کار خود را بر پایه متراکم کردن مبرد استوار می کند.در واقع  در چیلر تراکمی ، آب در یک مبدل حرارتی به نام اواپراتور سرد شده و این آب سرد  در سیستم به گردش درمی آید تا حرارت مازاد فرایند را به خود جذب کند. اما این کار در چیلر جذبی توسط چهار دستگاه مجزا انجام می شود. در چیلر جذبی چهار دستگاه مجموعه جاذب، مبدل حرارتی، پمپ و ژنراتور توسط کمپرسور جایگزین می شوند.

بنابراین عمده تفاوت چیلر جذبی و تراکمی در نحوه تبدیل مبرد مایع به بخار است. در سیستم تراکمی بخار با یک عملیات مکانیکی توسط کمپرسور صورت می‌گیرد. در سیستم جذبی این کار به‌ وسیله‌ی جذب کننده و ژنراتور انجام می‌ شود.

مقایسه چیلر های تراکمی و جذبی از نظر آلودگی صوتی

آلودگی صوتی در چیلرهای تراکمی بیشتر از جذبی است. چرا که کمپرسور سیستم تراکم بخار، هنگام کار صدای زیادی تولید میکند و باعث لرزش نیز می شود. در مقابل در چیلرهای جذبی چنین قطعاتی وجود نداشته و در نتیجه صدای کمتری دارد. با این وجود در سال های اخیر راه حل هایی مثل ژاکت یا کابین صداگیر برای کاهش حداکثری صدای کارکرد کمپرسورها پیش بینی شده اند.

مقایسه چیلر های تراکمی و جذبی از نظر تعمیرات و نگهداری

قطعات به کار برده شده در چیلرهای جذبی  بیشتر از چیلرهای تراکمی است. بنابراین باید به صورت دوره ای تعمیر و بررسی شود. در صورتیکه  چیلر تراکمی ساختار ساده تری دارد و نیاز کمتری به سرویس دهی نیز خواهد داشت.

مقایسه چیلر های تراکمی و جذبی از نظر مصرف آب

چیلر های جذبی برای انجام کار خود به برج خنک کننده نیاز دارند درصورتیکه در چیلرهای تراکمی چنین چیزی وجود ندارد.

از دیگر تفاوت های چیلر تراکمی و جذبی

۱.آنچه در بالا گفته شد عمده ترین تفاوت چیلرهای جذبی و تراکمی است اما در ادامه به برخی دیگر از این تفاوت ها خواهیم پرداخت

۲.چیلرهای جذبی تقریباً ۵۰ درصد فضای بیشتری را نسبت به چیلرهای تراکمی اشغال میکند. همچنین به دلیل ارتفاع چیلرهای جذبی، اتاق‌های تجهیزات مکانیکی باید ۶۱۰ فوت بلندتر از اتاق‌هایی باشند که چیلرهای تراکمی دارند.

۳.به دلیل اندازه بیشتر، چیلرهای جذبی گاهی اوقات در چندین بخش ارسال می شوند که برای مونتاژ نهایی نیاز به جوشکاری دارند. این مورد در مورد چیلرهای برقی یا تراکمی  صادق نیست.

۴.اگر مقدار زیادی گرمای تلف شده یا آتش مستقیم در دسترس دارید و می خواهید بار الکتریکی را کاهش دهید، احتمالا چیلرهای جذبی بهترین راه حل هستند. اما بدیهی است که برای انتخاب چیلرهای آب اقلیمی باید تمام عوامل فوق را در نظر گرفت.

نکات مهم در انتخاب چیلر مناسب

در انتخاب چیلر مناسب مواردی وجود دارد که با در نظر گرفتن آن میتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید

چیلر مناسب با مکان مورد نظر

قبل از انتخاب چیلر بهتر است بدانید که هر مکان چه نوع چیلر لازم دارد. مثلا چون چیلر های تراکمی برای انجام فریادشان از آب استفاده می کنند معمولا بیرون ساختمان قرار می گیرند. نکته بعد این است که بدانیم قدرت هر چیلر برای چه مساحتی مناسب است و چیلرهایی کوچکتر از حد استناندارد یا بزرگتر از استاندارد خریداری نکنیم

دسترسی به برق

محل نصب چیلر باید نزدیک به تابلو های برق باشد تا فرایند به خوبی انجام شود

دسترسی به منبع آب

از آنجایی که برخی چیلر ها به وسیله خنک کردن آب  کار میکند باید دسترسی به منبع آب تعیین شده باشد همچنین برای فرایند بهتری چیلر بهتر است از دستگاه تصفیه استفاده کرده و سختی آب گرفته شود.

استفاده از تیم مجرب و حرفه ای

از آنجایی که تنوع چیلر ها زیاد بوده و هرکدام برای شرایط خاصی مناسب است قبل از خرید وراه اندازی چیلر حتما با یک متخصص مشورت کرده تا انتخاب درستی داشته باشید

سخن آخر

نصب و اجرای چیلر نیازمند طراحی دقیق است. همچنین اینکه بدانیم برای هر مکان چه نوع چیلر می تواند کارایی بیشتری داشته باشد، باید با یک تیم مجرب و و متخصص مشورت کنید. تیم فنی مهندسی کاراپمپ با حضور مجرب ترین متخصصین در زمینه طراحی و اجرای انواع تاسیسات می تواند در این زمینه به شما کمک کند. ما با همفکری هم در صدد رفع نیاز کارفرمای محترم در خصوص اجرای پروژه تاسیسات مکانیکی قدم بر میداریم. ما شما میتوانید برای مشاوره با شماره ۰۹۱۲۷۶۹۷۱۲۳ تماس حاصل فرمایید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک های مفید
دکمه بازگشت به بالا